Nieuw meubilair in een nieuw appartement

Nieuw meubilair in een nieuw appartement

Eindelijk mijn eigen appartement. Het had een behoorlijke tijd geduurd. Ik was bijna een jaar afgestudeerd en wist daarna snel een baan te bemachtigen. Kortom, het ging voor wind. Het enige wat nu nog moest – en dat leek me niet moeilijk: een appartement vinden. Het bleek een heel gedoe.

Stad en land afzoeken

Ik woonde bij mijn ouders in een dorp, dat direct aan een tamelijk grote stad grensde. Eigenlijk verwacht je bij zo’n stad toch snel een appartementje te kunnen vinden. Nou niets was minder waar. Ik zocht meerdere sites af, waar ik natuurlijk niets vond. Evenals het rondvragen leverde ook weinig op. Een kennis van mij had notabene één bericht op Facebook geplaatst en had meteen kassa. Mooi voor hem, minder voor mij.

Meubilair en apparatuur

Enfin. Ofschoon ik nog geen appartement had, was ik wel opzoek naar inboedel. Dat leek me handig. Mocht dan een appartement vinden, dan had ik in ieder geval meubilair en apparatuur. Nu woonde ik nog flink goedkoop, dus leek het me slim de investeringen ook nu toe doen. Daarom kocht ik een televisie en een mooi zitstoel. Je zult afvragen waarom.

Slimme investering

Ik lees graag, dus wilde ik een goede zitstoel. Daarnaast kijk ik ook graag series en films. Je zult begrijpen dat ik daar een kwalitatieve tv bij wil hebben. Daarom leken die zaken mij een juiste eerste investering. Dat had ik uiteindelijk ook slim bedacht, want – zoals ik begon – inmiddels heb ik mijn eigen appartement! Afgelopen zaterdag hielpen mijn vader en mijn oom mij met verhuizen. Ik verwachtte dat het een klein klusje zou zijn: absoluut niet! Zelfs op mijn zolderkamertje heb ik in de laatste tien jaar nog prularia bij elkaar gespaard. Dat allemaal uitgezocht moest worden; dat was een mooi klusje voor mijn moeder, tante en zussen.

Goed voor elkaar

Als dan eens nagaat wat we alle weg hebben gegooid! Maar dat is dan niet anders, je wilt niet elke keer al die rompslomp meesjouwen. Dus stelde ik een simpel regel: als ik het in de laatste twee jaar niet gebruikt had, kon het weg. Dat werkte prima en nu zit ik lekker in mijn appartementje: warm en welverdiend.

Reageren is niet mogelijk.