Hoe jij een echte Peaky Blinder wordt

Hoe jij een echte Peaky Blinder wordt

Heb jij de Britse Netflix serie Peaky Blinders inmiddels voor de derde keer gezien en ben je klaar om je imago aan te passen aan dat van Tommy Shelby? In deze blog kun jij lezen hoe je de stijl van een echte Peaky Blinder kunt nabootsen, zodat jij een onuitwisbare indruk achterlaat bij iedereen die je tegenkomt. 

Tweed suit

De kledingstijl van Tommy Shelby is kenmerkend voor het jaartal 1920 maar is zeker niet weg te denken uit de tijd van nu. De basis van elke outfit van de hoofdrolspeler is een volledig pak in de kleuren wit, grijs of zwart. Belangrijk is dat het pak goed passend is, dit zien we ook terug in de serie. Deze kleuren zijn tijdloos en kunnen voor meerdere gelegenheden worden gedragen. De Tweed suit bestaat uit een nette pantalon, blouse, colbert en een gilet. Deze worden gedragen in één kleur, maar mag zeker een print bevatten, bijvoorbeeld ruitjes. De gilet moet niet te lang of te kort zijn. Draag bij de nette blouse ook zeker een stropdas om de look volledig te maken. De stropdas moet natuurlijk in dezelfde kleur zijn als de pantalon, de colbert en het gilet wat gedragen wordt.

Als het kouder wordt

Kenmerkend voor de Peaky Blinders fit is een nette, lange jas met knopen in een donkere kleur. Denk hierbij aan grijs, zwart of donkergroen. Voor de écht koude dagen is een wollen jas geschikt om te blijven passen in de stijl van Shelby. Wanneer het tijd is om laagjes te dragen naar buiten, is een wollen vest in een donkere kleur altijd een goede optie. Een vest zonder mouwen of kraag, wat perfect past over een overhemd blouse is een musthave. 

Schoenen

Zwarte nette schoenen zijn de go-to look voor Thomas Shelby. De schoenen past hij aan op de rest van de outfit. Draagt hij een volledig grijs tweed pak? grijze nette schoenen, vaak met veters en rond aflopend. Voor de koudere dagen en in de winterperiode kiest Shelby voor bruine laarzen van verschillende materialen, zoals we in de serie kunnen zien. 

Het draait om de details

Je Peaky Blinders outfit is niet af zonder de details toe te voegen. In de serie zie je Tommy vaak met een klassiek zakhorloge. 

Zo, nu kun jij aan de slag om de nieuwe Tommy Shelby of een ander lid van de Peaky Blinders te worden.

Reageren is niet mogelijk.