Zo voorkom je een vechtscheiding

Zo voorkom je een vechtscheiding

Wanneer je besluit om te scheiden van je partner, is dit natuurlijk erg verdrietig. De ideale wereld waarin je stapte toen je ging trouwen, spat uiteen. Natuurlijk gaat dit geleidelijk, er komen steeds meer factoren bij waardoor je verder van je partner af komt te staan. Dat neemt niet weg dat het verdrietig is en dat je door een heftige tijd heen gaat. Alles wat vertrouwd is, valt namelijk weg. Hoeveel problemen je ook hebt met je ex-partner, je moet te allen tijde zien te voorkomen dat de scheiding uitmondt in een vechtscheiding. Vooral als er kinderen in het spel zijn, wil je dit niet. Hoe voorkom je een vechtscheiding?

Blijf communiceren

Vaak ontstaat een vechtscheiding als beide partijen niet meer met elkaar willen praten. Alles wordt dan via een advocaat geregeld. Een advocaat strijdt altijd voor jouw belangen, waardoor het er soms hard aan toe kan gaan. Het kan dan ook lang duren voordat je een overeenstemming bereikt. Het is dus belangrijk om met je ex-partner te blijven communiceren over alle belangrijke zaken. Er komt nou eenmaal veel kijken bij een scheiding en er zijn veel dingen die geregeld moeten worden. Hoe eerder het achter de rug is, hoe beter.

Zoek hulp

Er komen veel emoties kijken bij een scheiding. Daar is ook niks mis mee. Je moet wel zien te voorkomen dat de emoties de overhand gaan krijgen in jullie scheiding. Het is daarom verstandig om tijdig hulp in te schakelen. Een mediator in Den Bosch kan je helpen om alles duidelijk vast te leggen en op papier te hebben. Jullie hebben er dan een onafhankelijk persoon bijzitten, die je kan adviseren. Hulp zoeken is helemaal geen ramp, zeker niet bij zoiets moeilijks en ingewikkelds als een scheiding.

Belang van de kinderen

Als er kinderen in het spel zijn, houdt dan altijd rekening met hun belangen. Zij kiezen er niet voor dat papa en mama uit elkaar gaan. Zij moeten er daarom zo min mogelijk last van hebben. Zorg er voor dat je altijd hun belangen in het zicht houdt. Hun belangen zijn nog belangrijker dan je eigen belangen. Gebruik ze al helemaal niet om je ex-partner pijn te doen of om dwars te liggen. Daar heeft niemand profijt van en je kinderen houden er alleen maar een trauma aan over.

Reageren is niet mogelijk.