Na je studie een traineeship doen? Ja!

Na je studie een traineeship doen? Ja!

Als je klaar bent met je studie, dan begint het grote mensen leven pas echt. Je moet nu echt een start gaan maken voor jezelf, een toekomst opbouwen. Daar sta je helemaal alleen voor, zul je misschien denken. Gelukkig is niets minder waar en heb je ook de mogelijkheid tot een beetje hulp. Die hulp gaan we je vandaag namelijk bieden en dan wel op het gebied van een traineeship. Een traineeship is een mooie keuze voor jou als starter en daar kom je na het lezen van deze blog wel achter. Voorts verdient het opmerking om te vermelden dat we het in het bijzonder gaan hebben over een traineeship gemeente, een mooie kans. We vertellen je over wat het inhoudt, in welk profiel je moet vallen en wat er meestal onder een traineeship bij de gemeente valt. 

Wat is een traineeship gemeente?

Een traineeship bij de gemeente houdt in dat jij als starter, net afgestudeerd, gaat beginnen bij de gemeente om je te ontwikkelen als een enorme allrounder. Jij leert alles over het reilen en zeilen binnen een dergelijke organisatie en dit kan (en is het vaak ook) enorm breed zijn. Eigenlijk ga je vooral aan de slag met het werk dat er voor jou ligt in een organisatie, maar ga je ook nog een deel werken met je persoonlijke ontwikkeling, cursussen en trainingen en ga zo maar door. Hoe je dus een traineeship bij de gemeente zou kunnen omschrijven? Als één grote leerschool, en dan wel de beste. Je kunt alle opgedane kennis in praktijk brengen, goed zien hoe het er in het echte leven aan toe gaat en bovendien een enorm leuke tijd hebben. Werken, leren, betaald krijgen, ontwikkelen; je hebt het allemaal bij een dergelijk traject! 

Wat moet jij kunnen?

Als je een traineeship bij een gemeente wil gaan doen (dat overigens in vrijwel iedere gemeente kan, moet jij natuurlijk ook in een bepaald profiel vallen. Dit profiel is onder andere dat jij een jonge, ambitieuze starter bent die klaar is om allerlei taken op te pakken. Een echte pionier; iemand die van de universiteit komt en klaar is om het verschil te gaan maken in de wereld. Interesse voor de maatschappij, het verbeteren van onze staatsinrichting op allerlei vlakken en daarnaast natuurlijk iemand de wil aanpakken. Buiten de kaders denken om ervoor te zorgen dat de verandering, de revolutionaire ontwikkelingen die ons allemaal helpen, er écht komen. Zaken aanpakken, intelligent te werk gaan, je vastbijten in een vraagstuk. Klinkt dat als iets voor jou? Kijk dan eens verder of je een traineeship gemeente kunt gaan doen! 

Wat is het?

Op welk gebied je dan aan de slag zou kunnen gaan bij de gemeente? Dat is vaak een management traineeship, maar dit kan erg verschillen. Ook op juridisch en IT-gebied zijn er genoeg dingen te doen en kan de overheid wel een beetje hulp gebruiken! Daarnaast verdient het opmerking om nog één keer te noemen dat je een echte allrounder wordt!

Reageren is niet mogelijk.