Moet ik wel gaan werken in de gezondheidszorg?

Moet ik wel gaan werken in de gezondheidszorg?

Moet ik wel gaan werken in de gezondheidszorg? 

Als jij een opleiding in de zorg hebt gedaan hoor je het vast vaak langskomen: “de gezondheidszorg is jarenlang uitgekleed”, roept de één: “mensen moeten er keihard werken, vele overuren maken, voor magere loontjes” roept een ander. Het kan afschrikken om te gaan solliciteren in de zorg, zeker als je op het punt staat om een carrière te beginnen. Hier willen we je echter aanmoedigen om toch te gaan zoeken naar die éne baan waar jij het verschil kan maken! 

Laten we eerlijk zijn, de kritiekpunten komen zeker uit een bron van waarheid. Toch is het ook waar dat die problemen alleen maar erger worden als er geen nieuwe instroom is van jonge professionals. Het zit zo: jij kunt het verschil maken in de sector en jouw hulp is keihard nodig.

Dankbaar werk

Het werken in de zorgsector is niet alleen zwaar en moeilijk, het kan ook heel dankbaar werk zijn en er komen vaak mooie momenten langs. Stel je voor, jij gaat in op de vacature letselschadebehandelaar en je kan weer iemand helpen lopen na een auto-ongeluk. Dat zijn herinneringen die jou je hele leven bij zullen blijven. Dan heb je misschien niet de dikste portemonnee, wat jij voor de wereld hebt gedaan is onbetaalbaar.

Werken met je hart

Ga aan de slag als verpleegkundige, verzorger, arts of dorpsdokter en de verhalen van dankbare patiënten zullen binnen komen stromen. Bijna iedereen die begonnen is met een studie in de zorg weet van meet af aan dat het een plek is waar je hart zal moeten werken, maar je werkt met je hart: jouw vriendelijke glimlach, zorgzame handen en liefdevolle woorden helpen mensen er weer bovenop. Het contact met de patiënten, de teamspirit die er is met collega’s en de voldoening die je krijgt bij het veranderen van levens is enorm waardevol.

Altijd gegarandeerd een baan

Een van de grote voordelen van het nijpende personeelstekort is dat je zeker weet dat je altijd werk zult hebben. Vanwege de stijgende vergrijzing, het ouder worden van de Nederlandse bevolking, is de zorgsector een van de snelst groeiende sectoren die werknemers zoeken. Je zal er dus altijd werk kunnen vinden en het is goed mogelijk om jezelf op te werken. Met verschillende cursussen en trainingen, zul je op den duur weer wat beter gaan verdienen.

Buitenland

Als zorgmedewerker zijn de mogelijkheden ongekend. Je kunt bijvoorbeeld ambulancemedewerker worden, maar ook een baan zoeken in een ander Europees land. Of wil je naar het echte buitenland, buiten de Europese Unie? Er zijn genoeg landen waar jouw ervaring goud waard is: landen in Midden-Amerika, maar ook in West-Afrika en Zuidoost-Azië hebben het erg zwaar. Jij kunt daar het verschil maken. 

Laat je niet uit het veld slaan

Laat je niet van je apropos afbrengen door iemand die op een verjaardag roept waarom je in hemelsnaam in de zorg bent begonnen. Jouw werk is goud waard en dat is niet altijd in geld uit te drukken. Jij kan het verschil daadwerkelijk maken. 

 

Reageren is niet mogelijk.