Help! Mijn computer is traag geworden!

Help! Mijn computer is traag geworden!

Is je computer na jaren intensief gebruik traag geworden en heb je eigenlijk genoeg van het lange wachten na elke opdracht die je het apparaat geeft? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we je hoe je ervoor kunt zorgen dat hij weer sneller wordt.

Upgrade het ram-geheugen van je computer

Het upgraden van het ram-geheugen van je computer heeft vooral zin wanneer deze voorheen te weinig ram-geheugen had. Had je computer sowieso al voldoende ram-geheugen, dan zal het toevoegen van extra geheugen vrijwel geen verschil maken. Je zult dat minieme verschil alleen merken wanneer je continu meerdere programma’s tegelijk laat draaien.

Heeft je computer minder dan 4 GB ram-geheugen, dan kan dit geheugen upgraden wel echt verschil maken. Dit zul je merken als je je computer na het upgraden opstart en ook als je hem na het upgraden gebruikt. Is je computer al voorzien van 4 GB of meer geheugen, dan zal deze na de upgrade niet per se sneller opstarten. Je zult alleen een verschil merken wanneer je continu meerdere programma’s tegelijk laat draaien.

Heeft je computer meer dan 4 GB ram-geheugen, maar nog geen Solid State Drive (SSD)? Dan is het wellicht verstandig deze aan te schaffen. Hierdoor start je computer ook sneller op en reageert deze sneller bij het openen van programma’s. Weet je niet goed welke geheugen je precies nodig hebt? Laat je dan adviseren door een gespecialiseerd computerbedrijf.

Upgrade de videokaart van je computer

Het upgraden van de videokaart maakt je computer ook sneller, maar wel alleen wanneer je er spelletjes op speelt. Na een upgrade van de videokaart zal je computer niet sneller opstarten en ook zul je er niet sneller door op het internet kunnen surfen.

Ben je van plan de videokaart te upgraden, vergeet dan niet om te checken of je laptop wel echt voldoende ram-geheugen heeft. Een videokaart upgraden terwijl je computer te weinig ram-geheugen heeft, is zinloos. Vergeet ook niet om te checken wat voor processor je computer heeft. Als de processor van je computer straks het vele gamen niet aankan, heeft het upgraden van de videokaart ook geen zin. Let ook op het feit dat sommige videokaarten veel stroom nodig hebben. De voeding die momenteel in je computer zit, zou te licht kunnen zijn voor een ge-upgrade videokaart.

De videokaart in een laptop is bijna nooit te upgraden. Wil je dat dat toch gebeurt? Schakel hiervoor dan een expert in of stap een computerbedrijf binnen en vraag een van de medewerkers je hierbij te helpen.

Upgrade de processor van je laptop

Het upgraden van de processor van je laptop noemen we wel als optie, maar eigenlijk wordt dit bijna nooit gedaan. Is je laptop een paar jaar oud, dan lukt het namelijk niet altijd meer om een geschikte processor te vinden: eentje die compatible is. Ook kan het zo zijn dat na het upgraden van je laptop je Windows ineens niet meer geactiveerd is of geactiveerd kan worden. Dit kan gebeuren, omdat je laptop na het upgraden van je processor mogelijk niet meer herkend wordt. Denk hier dus goed over na. Twijfel je? Neem dan contact op met een deskundige voor PC reparatie in Amsterdam.

Reageren is niet mogelijk.