Waar let je op bij het kopen van een plug?

Waar let je op bij het kopen van een plug?

Stel je voor je bent lekker aan het vissen, maar je vangt niks. Je vraagt je natuurlijk af waar dit aan ligt. Meestal ligt het aan de aas of de plug die je gebruikt. Daarom is het belangrijk dat je weet welke plug je in welke situatie gebruikt. Er zijn namelijk veel verschillende soorten pluggent te koop. Maar welke plug gebruik je nu in welke situatie? En is het nou belangrijk welke kleur hij heeft, of hoe zwaar de plug is? Je wilt natuurlijk wel zoveel mogelijk vangen bij het vissen.

plug

Welke diepte heb je nodig?

Veel beginners kijken vaak alleen maar naar de kleur van het kunstaas, terwijl de diepte vaak veel belangrijker is. De zwemlip van het kunstaas bepaald hoe de plug zich onderwater geraagd, en of je hem snel of langzaam binnen kan vissen. Bekijk goed welke vis je wilt vangen en waar die vis z’n eten vandaan haalt. Aast de vis juist boven in het wateroppervlak, of aast hij dieper in het water. Probeer aan de hand van deze gegevens de diepte van de plug.

Welk formaat kies je?

Als jij als visser liever op de snoek vist, moet je niet met een klein aas aankomen. Terwijl de meeste vissen bang zijn voor een groot aas, is een snoek dit absoluut niet. Een snoek zal een klein plugje niet gaan achtervolgen. Dit kost hem te veel moeite en levert hem te weinig op. Als je in de winter met een grote aas gaat vissen is de kans dat je een snoek vangt nog groter. Dit komt omdat de snoek in de winter minder te eten heeft.

Welke kleur heb ik nodig?

Er is een vuistregel voor de kleur van een plug, bij donker water gebruik je felle kleuren en bij helder water gebruik je natuurlijke kleuren. Bij een snoek is het bijvoorbeeld zo, hoe duidelijker de kleur van de plug is, hoe sneller hij aanvalt. Niet alleen de felheid van de kleur is belangrijk, maar ook het kleurcontrast. Denk bijvoorbeeld aan rood en geel, deze kleuren zijn totaal het tegenovergestelde van elkaar. Dit de reden dat de rood en gele pluggen erg goed verkopen.

Hengelsport van Benthem oftewel HSCVB verkoopt allerlei soorten pluggen waaronder deze meest populaire!

Reageren is niet mogelijk.