Geld bijverdienen als student? Dat kan op deze manier

Geld bijverdienen als student? Dat kan op deze manier

Als student zal jij waarschijnlijk liever meer uitgeven dan verdienen. Een feestje hier en daar, op vakantie met vrienden en een flinke studieschuld. Geld bijverdienen als student is dus geen overbodige luxe. Maar hoe kun jij dit het beste aanpakken? Jouw studie vereist uiteraard ook de nodige aandacht. Wij leggen je hieronder uit hoe je als student geld bij kunt verdienen.

Computerles geven 

Steeds meer ouderen zijn op zoek naar een ‘maatje’ die hen kunnen helpen bij het gehele computersysteem. Zo snel als jongeren op een smartphone, iPad of computer zijn, zo sloom zijn oudere mensen. Voor jongeren is dit niet meer dan normaal, aangezien zij hiermee opgegroeid zijn. Oudere mensen hebben hier nog altijd moeite mee en zoeken vaak iemand die het hen kan leren. Zij vinden de gezelligheid daarnaast ook leuk en hebben hier zeker wat geld voor over.

Enquêtes invullen 

Op het internet zie je steeds vaker manieren om geld te verdienen als student, zonder de deur uit te hoeven. Een leuk voorbeeld hiervan is het invullen van enquêtes. Wanneer je hier naar zoekt op het internet zal je genoeg mogelijkheden vinden. Zit jij liever thuis en verdien je toch graag wat bij? Dan is het invullen van enquêtes voor jou een goede optie. Hierbij hoef jij alleen maar jouw mening te geven over bepaalde onderwerpen of producten. Hoe makkelijk kan het zijn?

Studiebegeleiding

Als student heb je de middelbare schoolperiode alweer een tijdje achter de rug. Kun je het nog herinneren? Hoe goed je was in Wiskunde of bijvoorbeeld Engels? Hier zou je meer mee kunnen dan je denkt. Er zijn veel instanties die studenten bijles laten geven aan middelbare scholieren. Vooral in grote studentensteden zijn ze hiernaar op zoek. Graaf jouw kennis over bepaalde vakken weer op en verdien extra geld als bijles ‘docent’. Daarbij is het vaak mooi meegenomen dat bijles geven beter betaald wordt dan andere bijbaantjes!

Helpen verhuizen

Wanneer je als student studeert in een grote stad in Nederland dan zal je geregeld mensen zien die druk bezig zijn met het verhuizen. Een ideale bijbaan is dan ook om deze mensen daarbij te helpen. Bovendien is het voor de meeste mensen ook nog een leuke bijbaan om te doen. Woon en studeer jij in Groningen en wil je mensen helpen bij het verhuizen? Dan kun je werk vinden op de site van De Studentenservice voor de verhuisservice in Groningen

Tuinieren 

Van een hobby jouw werk maken is natuurlijk en win-win situatie. Extra geld bijverdienen als tuinman of -vrouw is dan ook voor veel studenten een leuke optie. Je bent lekker buiten bezig in het zonnetje en hoeft je zeker niet te vervelen. Is stilzitten voor jou lastig? Ga dan aan de slag in de tuin! Grote kans dat veel mensen op zoek zijn naar een goedkopere tuinman of -vrouw.

Reageren is niet mogelijk.