Geld besparen op je autoverzekering

Geld besparen op je autoverzekering

Als student zijnde heb je al veel vaste lasten. Veel mensen moeten hun opleiding betalen, hebben een hoge huur van hun kamer en hebben allerlei abonnementen. Wanneer je ook nog een autootje hebt, moet je de verzekering van dit voertuig ook nog betalen. Kortom; je bent enorm veel geld kwijt aan je maandelijkse lasten. Doordat je zo veel hoge vaste lasten hebt is het handig om te kijken op welke lasten je geld kan besparen. Veel mensen hebben een te dure autoverzekering, maar weten dit niet. Klik hier om je autoverzekering te vergelijken met de andere mogelijkheden die er zijn in de markt. Om deze reden heb ik in dit artikel wat aandachtspunten op wat je moet letten om een goedkope autoverzekering te vinden.

Juiste verzekering kiezen

Veel mensen weten niet precies voor welke verzekering ze moeten kiezen. Er zijn namelijk drie opties:

  1. Een WA-verzekering. Deze verzekering is verplicht en dekt alleen de kosten voor schade die je aanricht bij anderen. Wanneer je een auto hebt die ouder is als 10 jaar, moet deze verzekering genoeg zijn.
  2. Een WA+-verzekering. Deze verzekering is iets uitgebreider. Het dekt namelijk ook schade aan jouw eigen auto, mits je deze schade niet zelf hebt veroorzaakt. Wanneer je auto tussen de 5 en 10 jaar oud is, dan is deze verzekering goed genoeg.
  3. Een Allrisk verzekering. Zoals het woord al zegt: deze verzekering dekt bijna alle kosten. Wanneer je een nieuwe of een dure auto rijdt, raad ik deze verzekering aan je aan. 

Blijf vergelijken

Wanneer je een autoverzekering hebt afgesloten is het belangrijk dat je regelmatig deze autoverzekering blijft vergelijken. Misschien komt er wel een goedkopere of betere verzekering op jouw pad. Hierdoor kan je later nog meer geld besparen op je autoverzekering. 

Zoek je nog een goede autoverzekering? Bekijk hier de autoverzekering van Allianz Direct!

Reageren is niet mogelijk.