Hoe vind ik de goedkoopste autoverzekering?

Hoe vind ik de goedkoopste autoverzekering?

Tegenwoordig hebben mensen enorm veel vaste lasten. Van een duur telefoonabonnement tot aan verschillende verplichte verzekeringen. Vaak vallen de kosten van alle vaste lasten wel mee als je ze los bekijkt, maar stapelen ze al flink op wanner je ze bij elkaar optelt. Het is dus handig om te kijken op welke vaste lasten je kunt besparen. In dit artikel gaan we het hebben over autoverzekeringen. Misschien denk je dat je al een goedkope autoverzekering hebt, maar is dit wel echt het geval?

Welke verzekering heb je?

Om te beginnen is het altijd handig om eens te kijken voor wat je allemaal verzekerd bent. Heb je een WA-verzekering of ben je uitgebreider verzekerd met een WA+ of Allrisk verzekering? Wanneer je dit controleert kan je kijken of je niet een te uitgebreide verzekering voor je auto hebt. Over het algemeen kan je de volgende richtlijnen aanhouden:

  • WA-verzekering is voor auto’s ouder als 10 jaar
  • WA+-verzekering is voor auto’s van tussen de 5-10 jaar
  • Allrisk verzekering is voor nieuwe en/of dure auto’s

Wanneer je denkt dat jouw verzekering te uitgebreid is geworden, dan kan je ervoor kiezen om een nieuwe, goedkopere autoverzekering af te sluiten.

Welke verzekeraar moet ik kiezen?

In Nederland zijn er verschillende verzekeraars die goedkope autoverzekeringen aanbieden. Welke het goedkoopst is voor jou kan ik helaas niet zeggen. Dit komt doordat elke autoverzekeraar zijn eigen premie bepaalt en deze baseert op ieder individu. Je kan dus het beste je autoverzekering vergelijken om te kijken of jouw autoverzekering wel daadwerkelijk de goedkoopste is voor jouw wensen en behoeften. Wanneer dit niet het geval is kan je er voor kiezen om over te stappen naar een goedkopere autoverzekering bij een andere verzekeraar.

Reageren is niet mogelijk.