Assessment maken? Op maat gemaakte cursussen bieden de beste voorbereiding.

Assessment maken? Op maat gemaakte cursussen bieden de beste voorbereiding.

Assessments nemen bij veel bedrijven een belangrijke plaats in binnen de sollicitatieprocedure. Assessments bestaan vaak uit verschillende onderdelen, waarbij je kunt denken aan cijferreeksen, het analyseren van teksten en figuurreeksen. Het halen van een assessments brengt je naar de volgende ronde in de sollicitatieprocedure. Het oefenen hiervan is dus van grote waarde en leidt er in de praktijk dan ook vaak voor dat jij het assessment niet alleen zult halen, maar ook hoger zult scoren dan de andere kandidaten.

 

Voorbereiden op een assessment

Om een assessment goed te kunnen oefenen, is het belangrijk dat je je daar goed voor voorbereid. Zorg er dan ook voor dat je precies weet wat je moet voorbereiden. Wanneer je bericht krijgt over je assessment, staat er vaak bij welk assessmentbureau het wordt afgenomen. Het is belangrijk om dit te weten, omdat er vaak op maat gemaakte cursussen zijn.

Daarnaast is het belangrijk dat je je voorbereiding goed plant. Een assessment oefenen kan vaak langer duren dan je van tevoren dacht. Een goede planning geeft je meer rust doordat je het oefenen kunt verspreiden over verschillende dagen. Zo hoef je niet alles op 1 dag te doen. Begin dan ook op tijd met oefenen. Zo heb je nog speling om dingen uit te zoeken wanneer je tijdens het oefenen tegen moeilijkheden aanloopt.

Als laatst komt het natuurlijk op het daadwerkelijke oefenen aan. Zorg ervoor dat je alle onderdelen in de cursus oefent. Door naar je foute en goede antwoorden te kijken kun je zien op welke onderdelen jij nog wat extra moet oefenen. Herhaal zo nodig de oefenvragen die je fout had voordat je begint met de oefentoets.

 

Tips voor het voorbereiden op een assessment

Een assessment maken kan intensief en zwaar zijn. Het is dan ook belangrijk dat je uitgerust bent. Door goed te slapen zorg je ervoor dat je genoeg energie hebt om op je best te kunnen presteren.

Het is fijner om een assessment te maken wanneer je ontspannen bent. Voorbereiding is hierbij het halve werk, maar zorg er bijvoorbeeld ook voor dat je een rustige en schone werkplek hebt. Een opgeruimde omgeving geeft rust waardoor je ontspannen kunt werken aan het assessment.

Zorg ervoor dat je niet voor verassingen komt te staan. Verdiep je dus in het assessmentbureau en neem alle informatie goed door. Wanneer je vragen hebt, kun je altijd de recruiter om informatie vragen.

Zoals al genoemd, een goede voorbereiding is het halve werk. Plan daarom meerdere leermomenten in. Oefen ook een keer op het tijdstip dat je ook daadwerkelijk het assessment moet maken. Wanneer je een ochtendmens bent kan het misschien even wennen zijn wanneer je het assessment in de avond moet maken en vice versa. Begin ruim van tevoren met oefenen en zorg ervoor dat je een oefentoets hebt gemaakt.

 

Bron: https://www.hellotest.nl/

Reageren is niet mogelijk.