Alles dat je moet weten over een STCW cursus

Alles dat je moet weten over een STCW cursus

Er zijn veel mensen die niet bekend zijn met een STCW cursus. Dit komt omdat je alleen met deze cursus in aanraking komt als je op zee wil gaan werken. Tegenwoordig zijn dat jammer genoeg te weinig mensen. Terwijl er wel steeds meer werk beschikbaar komt op zee. Misschien liggen hier wel kansen voor jou? In dit artikel bespreek ik alles dat je moet weten over een STCW cursus.

 

Wat is een STCW cursus?

 

STCW staat voor Standards of Training, Certification and Watching. Dit is een verplichte cursus over veiligheid voor iedereen die op zee wil werken. De cursus bestaat meestal uit vijf verschillende trainingen. Er zijn echter veel andere combinaties mogelijk. Tijdens deze cursus leer je alles over brandveiligheid, eerste hulp en communicatie in noodsituaties. 

 

Voor wie is deze cursus geschikt?

 

Deze cursus is geschikt voor iedereen die graag op zee wil werken. Het is namelijk verplicht om deze cursus succesvol af te ronden. Dit komt simpelweg om het feit dat werken op zee een stuk gevaarlijker kan zijn. De zee is onvoorspelbaar en het weer kan zomaar omslaan. Het is in dat geval belangrijk dat je goed voorbereid bent om te snel te handelen in gevaarlijke situaties. Dit kan namelijk het verschil maken tussen leven en dood.

 

Hoe ziet de cursus eruit?

 

Een STCW cursus bestaat uit zowel uit praktijk als theorie en bevat vier onderdelen. Zo leer je persoonlijke overlevingstechnieken, brandveiligheid, levensreddend handelen, persoonlijke veiligheid en sociale verantwoording. Tijdens de cursus werk je in een groep van minimaal zes en maximaal 12 mensen en de cursus duurt vier of vijf volle dagen. Als je de cursus succesvol hebt afgerond, ontvang je een certificaat dat vijf jaar geldig is. 

 

Ben je van plan om een STCW cursus te volgen? Dan raad ik het aan om een kijkje te nemen op https://fmtcsafety.com/nl.

Reageren is niet mogelijk.