Welke riem past bij mij?

Welke riem past bij mij?

Een belangrijke onderdeel van de accessoires is de riem. Het is niet alleen handig om je probeer mee op te houden, het verrijkt ook nog eens je outfit. Veel mannen en vrouwen dragen een riem omdat ze het leuk vinden staan bij hun outfit.

De juiste riemmaat

De maat van een dames riem meet je anders dan de maat voor een heren riem. Het makkelijkste is om je taille op te meten met een meetlint die je thuis hebt liggen. Belangrijk is om de plek van je lichaam te meten waar je de riem wilt gaan dragen. Hoe dichter je de riem bij de heupen gaat dragen, hoe meer centimeters je nodig hebt. Zorg dat je begint met meten over je broek heen. Je riem zal hier zo meteen om heen gaan zitten, het is nodig om de precieze aantal centimeters te weten. Als je jouw taille hebt gemeten moet je hier ongeveer 15 cm bij optellen. Hierdoor zal de riem netjes in het derde gaatje sluiten. Het is het beste om ongeveer bij het derde gaatje te zitten. Je hebt dan altijd nog genoeg ruimte over om eventueel je riem over een dikke trui heen te doen of hem nog wat strakker te zetten als je gewicht verliest.

Weetjes over de riem

Wist je dat, een riem volgens de regel bij de man tegen de klok om de middel heen gaat? Dit wil zeggen dat de gesp aan de linkerkant zit. Bij vrouwen is dit het tegenovergestelde, daar zit de gesp aan de rechterkant. Een riem wordt veel gebruikt omdat de outfit te verrijken. Wist je dat, de riem terug gaat tot in de bronstijd? Mannen en vrouwen droegen riemen. Toen de tijd werd er gewoon een knoopje gelegd in een stuk leer. Heel wat anders natuurlijk dan de metalen gespen van tegenwoordig.

Reageren is niet mogelijk.