Ik wil werken in de banksector, wat nu?

Ik wil werken in de banksector, wat nu?

Wat goed dat je al weet waar je wilt werken. En begrijpelijk dat je kiest voor de banksector, dit is namelijk een uitdagende baan. Maar wat moet je nu doen? Eerst is het handig om te weten aan welke voorwaarden je moet voldoen om aan het werk te kunnen in de banksector. Allereerst is het handig om de juiste opleiding te hebben, en te weten welk niveau je nodig hebt voor de verschillende functie binnen de banksector

Opleiding

Te beginnen met MBO niveau, hiervoor is de opleiding MBO Financiële dienstverlening zeer geschikt. Bij deze opleiding wordt je opgeleid als medewerker bij een bank of verzekering, je leert zakelijke communicatie in Nederlands en Engels. Dit is een mooie basis om in aanmerking te komen voor een baan in de banksector. Ligt je niveau hoger, dan is een HBO opleiding misschien beter. Hiermee heb je in de banksector meer kans op een baan, vaak wordt er een HBO of universitaire opleiding in een financiële richting gevraagd.

Dat betekend niet dat je met een MBO diploma niet in aanmerking kan komen voor een baan, het kost misschien wat meer tijd en energie om door te groeien. Binnen het bedrijf worden er vaak opleidingsmogelijkheden aangeboden of worden medewerkers intern opgeleid.

Veel verschillende functies.

In het bankwezen wordt al het betalingsverkeer geregeld. Denk hierbij aan het verstrekken van kredieten aan bedrijven of particulier en het beheren van het spaargeld.  Er zijn dus veel verschillende functies in de banksector aanwezig, van baliemedewerker tot beleggingsadviseur. Waar liggen je interesses? Wil je een commerciële functies waarbij contact met de klant voorop staat, of werk je liever achter de schermen.

Carrièremogelijkheden

Er zijn veel carrièremogelijkheden binnen de banksector. De arbeidsvoorwaarden en de lonen zijn heel goed geregeld. De financiële wereld heeft zijn lonen boven het marktgemiddelde liggen, zelf de lagere functies worden beter betaald dan in andere sectoren. Vaak is er de mogelijkheid door te stromen naar verschillende functies binnen het bedrijf, maar ook daarbuiten. Je doet er goed aan om tussen de vacatures in het bankwezen te kijken.

Wat te doen?

Dus even concreet, wat moet je nou doen als je wilt werken in de banksector?

Ga aan de slag, zorg voor de juiste opleiding of begin onderaan de ladder en klim op. Er is op dit moment veel vraag naar gemotiveerd personeel in de banksector dus probeer een stage plaats of een assistent functie te krijgen bij een bank. Dit is meestal wat minder goed betaald maar zorgt wel voor de juiste werkervaring, wat belangrijker is dan het juiste diploma.

 

Reageren is niet mogelijk.