Wat te doen met spaargeld in 2017?

Wat te doen met spaargeld in 2017?

De rente op spaarrekeningen blijft dalen ondanks de stijgende hypotheekrente. 4 tips om het meeste uit je spaargeld te halen in 2017.

1: Vergelijk rente grootbanken met online banken

ABN AMRO verlaagt per 01 januari 2017 de spaarrente naar 0,25%. De verwachting is dat de andere grootbanken snel zullen volgen. Wil je dagelijks bij je spaargeld kunnen is het slim om over te stappen naar internetbanken als Knab Bank of Nationale Nederlanden.

2: Zet spaargeld weg op een deposito

Kies voor een langere looptijd en spaar tegen een vaste rente. Zet je spaargeld weg bij een Nederlandse aanbieder of kijk eens naar Europa. Een hogere rente in het buitenland lijkt al snel gevonden bij Bigbank, een bank uit Estland. Hier spaar je tegen een rente van 1,10% bij 1 jaar vast en loopt op tot 1,50% bij 5 jaar vast.

3: Start met zelf beleggen

Beleggen is steeds populairder aan het worden door de lage rente. Kies uit 1 van de vele internetbrokers. Let op de transactiekosten. De voordeligste in NL is momenteel De Giro.

4: Investeer in Crowdfunding

Een andere vorm van beleggen die je steeds vaker ziet is crowdfunding. Hierbij investeer je in ondernemers en krijg je vaak een aandeel in het bedrijf of een rente vergoeding. Deze rente kan al gauw oplopen tot 3 a 4%.

Reageren is niet mogelijk.