Leg je zonnebril in de auto

Leg je zonnebril in de auto

In de zomer heb je doorgaans standaard je zonnebril op wanneer je achter het stuur stapt. De felle zonnestralen weerspiegelen op de weg waardoor je slecht zicht hebt. Met een goede zonnebril houd jij schadelijke UV stralen weg van je ogen. Het dragen van een zonnebril is weliswaar niet verplicht in de auto; het is wel veilig. Wanneer de zomer dan voorbij is ben je al snel geneigd om je zonnebril op te bergen tot je hem in volgende zomer weer eens nodig hebt. Eigenlijk is dit niet zo verstandig.

Je zonnebril bij de hand in de winter

in de wintermaanden hebben jouw ogen ook behoorlijk wat hulp nodig op de weg. De zon staat dan lager en weerkaatst verraderlijk op de weg. Ook op de daken van andere auto’s weerkaatst de zon en daardoor prikt deze in jouw ogen. Je zal niet de eerste zijn die in de wintermaanden op de rem moet springen omdat je geen steek meer ziet. Een zonnebril is dan ook in de wintermaanden geen overbodige luxe, en laat je telefoon lekker in je Brodit houders staan.

Een aparte zonnebril voor de wintermaanden

Het zal je vast opvallen wanneer je achter het stuur zit dat een zomer zonnebril weinig helpt in de wintermaanden. De felle zon die reflecteert en jou verblindt in de wintermaanden vereist een speciale zonnebril. Deze kan je kopen bij de brillenzaak. Daarnaast kan je echter ook een zonnebril voor de winter kopen bij de wintersportwinkel. Een wintersportbril staat niet alleen sportief; hij biedt ook optimale bescherming voor jouw ogen. Zou houd jij scherp zicht op de weg.

Reageren is niet mogelijk.