Omscholen een goed idee?

Omscholen een goed idee?

In een snel veranderende wereld zie je steeds minder vaak dat een werknemer zijn hele leven bij één bedrijf werkt. Waar dit vroeger nog normaal was, is het werkveld veel dynamischer en ontkom je haast niet aan het feit om je breder te scholen.

Externe factoren

Wat denk je van alle medewerkers in de horeca en evenementenbranche ten tijden van Corona? Een groot deel hiervan kwam zonder baan te zitten. Het is daarom goed om altijd na te denken over een plan-B. Wat als ik dit werk niet meer kan doen? Wat lijkt me dan leuk? Op externe factoren heb je namelijk niet altijd invloed. Wel hoe je er mee omgaat!

Niet op je plek

Wist je dat enorm veel mensen ongelukkig zijn met het werk wat ze doen? Ze blijven echter zitten vanwege de zekerheid van inkomen dat ze hebben of de angst voor verandering. De angst voor iets nieuws is niet zo gek, want dit brengt onzekerheid met zich mee. Maar wat als je deze onzekerheid deels kan wegnemen? Als jij namelijk aan een omscholing begint, heb je meer zekerheid op iets wat je waarschijnlijk echt leuk vindt en bovendien meer zekerheid dat je goed bent in het werk wat je gaat doen.

Omscholen

Eigenlijk zou het helemaal niet zo gek zijn dat het overgrote deel van de samenleving een vorm van omscholing doet. Waarom? Omdat dit je kennis en blikveld verbreed. De kennis die je op doet hoef je misschien niet eens te gebruiken voor een nieuwe job, maar kun je ook inzetten bij je huidige werkgever. Daarom is het ook voor werkgevers geen gek idee om medewerkers de ruimte te bieden om zichzelf te blijven ontwikkelen.

STAP-budget

Een veelgehoorde reden om je niet te laten omscholen zijn de kosten die dit met zich meebrengt. Gelukkig springt de overheid hiervoor bij met de zogenaamde STAP-regeling.

Het STAP-budget is een toegankelijke subsidieregeling voor werkenden of werkzoekenden die hun kansen op de arbeidsmarkt willen vergroten. Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je minimaal 18 zijn, geen andere publieke onderwijsfinanciering krijgen en je voert jouw scholingstraject uit bij een erkende STAP-aanbieder. Voor meer informatie over de STAP-regeling kun je terecht op stapacademy.nl.

 

Vergroot je werkgeluk

Wat houdt jou tegen om jezelf om te scholen en te gaan doen wat je écht leuk vindt? Waarschijnlijk kun je genoeg redenen bedenken om zoiets niet te doen. Maar er zijn ongetwijfeld ook genoeg redenen te bedenken om dit wel te doen. Je zult waarschijnlijk nog

Reageren is niet mogelijk.