Het verschil tussen huiswerkbegeleiding en bijles

Het verschil tussen huiswerkbegeleiding en bijles

Presteert uw kind slecht op school, lukt het plannen helemaal niet en gaat hij of zij hierdoor met zware tegenzin naar school? Dan is bijles of huiswerkbegeleiding waarschijnlijk de juiste oplossing! Veel kinderen hebben moeite met het maken van hun huiswerk en zijn toe aan begeleiding of bijles. Echter worden deze twee begrippen vaak door mekaar gebruikt. Om duidelijk te weten wat uw kind nodig heeft is het belangrijk om het verschil te weten. In dit artikel zal ik beide begrippen uitleggen voor u.

Bijles

Bijles draait vooral om het begrijpen en bijspijkeren van de methodes die op school worden uitgelegd. Deze uitleg vindt voornamelijk een-op-een plaats. Het is extra uitleg over waar het kind me worstelt. Doordat het niet in een groep is durven kinderen tijdens dit soort bijles vaker vragen te stellen en kan alles op een rustig tempo worden uitgelegd. Voor toetsweken andere belangrijke toetsen, wanneer de lage cijfers opgeschoond zijn, zijn de bijlessen niet meer nodig. Bijles in Amsterdam kan bij verschillende bedrijven. Huiswerkinstituut Orbit is een voorbeeld van een praktijk dat kinderen persoonlijke begeleiding geeft en goede bijles aanbiedt.

Huiswerkbegeleiding

In tegenstelling tot bijles vindt huiswerkbegeleiding vaker plaats in (relatief kleine) groepjes. Het draait hier meer om te leren plannen en leren en niet precies om uitleg te geven over de stof. Het is een plek waar de kinderen in rust aan hun huiswerk kunnen zitten zonder afleiding. Direct na school doorwerken aan huiswerk zodat je in de avond andere dingen kan doen en opdrachten niet blijft uitstellen.

Het is ook mogelijk om bijles en huiswerkbegeleiding te combineren. Huiswerkinstituut Amsterdam biedt de mogelijkheid voor huiswerkbegeleiding, maar biedt ook de mogelijkheid om kinderen bijles te geven. Heeft jouw kind nou last van het moeizaam leren of plannen? Ga gerust is met hem of haar langs bij huiswerkinstituut Orbit en laat je adviseren.

Reageren is niet mogelijk.