Gitaar leren spelen

Gitaar leren spelen

Wanneer je gitaarles gaat nemen houd je je eerst bezig met het leren van de basis. Zodra je dit onder de knie krijgt, ga je het verder uitbreiden. Het vergt veel tijd om het soepel te kunnen bespelen. Het is een kwestie van geduld. Het is goed om les te nemen, zodat je onder leiding bent van een expert op dit gebied. In dit artikel lees je meer over wat er belangrijk is bij het spelen van gitaar.

De maat van de muziek

Als je aan het spelen bent, zul je al snel merken dat de maat ontzettend belangrijk is. Het zorgt ervoor dat je de nummers goed laat klinken. Bij de meeste nummers wordt er een vaste snelheid gehanteerd. Je moet hierbij een goed gevoel hebben voor timing. Als je timing goed zit, kun je de juiste noten aanslaan. Het helpt om je in eigen gedachte mee te tellen. Zo kun je leren om de juiste snelheid te bespelen. Zo weet je precies wat je kan verwachten, als je het goed in je gedachte hebt opgeslagen. Naast deze natuurlijke manier, kun je ook gebruik maken van een digitale metronoom. Het is een apparaat die telt met muziek. Door de metronoom kan de snelheid worden aangehouden bij een muzieknummer. Je hebt deze ook als een app op je smartphone. Het zijn voorbeelden waardoor je goed op de maat kunt leren spelen. Voor een beginner is het erg handig en ook zeer leerzaam, om deze te gebruiken. Gitaarles is voor iedereen toegankelijk. Jong en oud bespelen het dan ook. Bij het nemen van gitaarles krijg je ook een boek, waarbij je steeds een hoger niveau kan bereiken. Wanneer je een boek uit hebt, wordt er een examen afgenomen. Daarna begin je aan je volgende boek en zo leer je steeds meer mogelijkheden.

Ben je opzoek naar een gitaarles in Enschede? Neem dan voor meer informatie een kijkje op de website https://www.kaliberkunstenschool.nl/module/akoestisch-gitaarles

Reageren is niet mogelijk.