Studenten vakantie

Studenten vakantie

Een jongerenvakantie waar veel andere studenten te vinden zijn, dat is voor veel jongeren toch een belangrijke overweging bij het boeken van een zomervakantie. Je wilt immers voorkomen dat je terechtkomt op een plek waar alleen maar oude mensen zijn en waar ‘s avonds niks te beleven valt.

Er zijn echter ook een heleboel plekken voor studentenvakanties die niet superstandaard zijn (zoals Sunny Beach, Malta en Albufeira), maar waar toch meer dan genoeg te beleven is voor jongeren. De onderstaande reizen worden veel door twintigers en studenten geboekt.

Studentenvakanties Kroatië

Kroatie is een populaire vakantiestemming voor een studentenreis. Het is heel betaalbaar, ontzettend mooi weer in de zomer en er is verrassend veel te beleven. Daarnaast zijn er verschillende plekken in Kroatie waar uitgaan ontzettend goed mogelijk is.

Met Simi kun je kiezen uit twee reisbestemmingen in Kroatie. Zo kun je gaan voor een studenten vakantie in Split in het zuiden van Kroatie. Bij deze jongerenvakantie verblijf je direct aan het strand op een paar kilometer van de een na grootste stad van Kroatie. Groot voordeel van deze reislocatie is dat er ontzettend veel activiteiten te ondernemen zijn in de buurt. Zo staan canyoning en rotsklimmen op het programma, maar ook een excursie naar de Krka watervallen.

De tweede reisbestemming in Kroatie is een echte partybestemming waar jaarlijks tienduizenden jongeren samenkomen om een echte jongeren vakantie te beleven. De prijzen zijn, zeker vergeleeken bij Nederland, laag en het mooie weer en het strand zorgen voor een goede sfeer. Tijdens deze studentenvakanties in Novalja staat een bezoek aan de Plitvice meren op het programma, maar ook paintball, wakeboarden en een all-inclusive partyboat met 200 jongeren. Een echte feestvakantie op een prachtige locatie direct aan het strand.

Studenten vakanties Slovenië

Iets minder voor de hand liggend, maar perfect voor wie echt een actieve vakantie zoekt. Ook in Slovenie liggen de prijzen een stuk lager dan in Nederland en verblijven we op een levendige plek. Op het programma staan ontzettend veel avontuurlijke activiteiten. Je zult verrast zijn over hoe groen en ruig Slovenie als land is.

Spanje Salou studentenreizen

Eigenlijk een klassieker onder de jongeren vakanties: Salou in Spanje. Tijdens onze studenten vakantie in Salou kom je terecht op een camping net buiten Salou, vlak aan het strand en met een groot zwembad op de camping. Tijdens de week staan verschillende activiteiten op het programma. Zo gaan we paintballen, leren we windsurfen, maken we een tocht op een catamaran en bezoeken we het grootste pretpark van Spanje.

Als je op zoek bent naar een vakantie met zandstranden en er gewoon even tussenuit wilt is onze jongerenreis Spanje een goede aanrader.

Uitgangspunten voor een studentenvakantie:

  • Er moet genoeg te beleven zijn, zowel overdag als ‘s avonds
  • We kiezen geen plekken waar niks actiefs te doen is
  • Alle studentenvakanties combineren dingen doen met relaxen
  • Er is genoeg tijd voor jezelf, maar ook elke dag wel iets te doen dat gepland is. Zo leer je je reisgenoten ook goed kennen.
  • Er is een goede balans tussen vrijheid en samen dingen ondernemen

De groepen zijn tussen de 20 en 40 personen groot, dus je zult altijd in een groep terechtkomen waar het met sommige mensen heel goed klikt, met heel veel mensen een beetje en misschien met een paar iets minder. Doordat je een echte groepsreis boekt met andere studenten is de kans dat je goede vrienden maakt echter wel sterk aanwezig natuurlijk.

Reageren is niet mogelijk.