De meest groeiende vorm van marketing: affiliate marketing

De meest groeiende vorm van marketing: affiliate marketing

Affiliate marketing kan veel voor je betekenen

Als we het hebben over affiliate marketing, dan hebben we het misschien wel over de meest groeiende vorm van marketing. Dit komt doordat het gebruik van internet enorm aan het stijgen is. We zoeken steeds vaker naar recensies en ervaringen van producten van andere gebruikers op het internet. Toch weten mensen/bedrijven vaak niet wat affiliate marketing is. Bedrijven het veel opleveren mits ze affiliate marketing op de juiste manier gebruiken en inzetten. Misschien herken je het wel: een website met daarop advertenties die verwijzen naar een andere website. Stel je hebt als ondernemer een website. Deze website loopt wel goed, maar je wilt het aantal conversies graag vergroten. Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van affiliate marketing.

Hoe werkt affiliate marketing eigenlijk?

We hebben het net al even over affiliate marketing gehad, maar hoe werkt dit proces eigenlijk precies? Bij affiliate marketing plaats je een advertentie van een andere website op jouw website. Als de bezoeker klikt op de advertentie van de andere website, ontvang jij daar een bepaald bedrag over. Dit bedrag heet een commissie. Eigenlijk is het dus een win-winsituatie! Zowel voor jou als bedrijf als voor de adverteerder. Deze vorm van marketing lijkt een beetje op de traditionele mond-tot-mond reclame. Iemand verteld (adverteert) iets over jouw producten aan bezoekers. Deze bezoekers krijgen hierdoor vertrouwen in het product omdat zij de ervaringen en de mening van iemand anders hoort.

Meer vormen van marketing

Naast affiliate marketing zijn er natuurlijk nog veel meer vormen van online marketing. Zo is er bijvoorbeeld nog e-mailmarketing, content marketing, SEO, SEA en social media marketing. Online marketing is een breed en moeilijk vakgebied. Daarom is het aan te raden om welke vorm dan ook uit te besteden aan een online marketingbureau. Op deze manier kunnen kleine foutjes met hele grote gevolgen voorkomen worden.

Reageren is niet mogelijk.