Hulp bij solliciteren

Hulp bij solliciteren

Als student word je klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Met de colleges, projecten en stages word je voorbereid op een ‘echte’ baan. Tijdens de studie kun je wel een zakcentje gebruiken om je kamer en boodschappen te betalen. De bijbaan heb je gevonden en je bent uitgenodigd voor het sollicitatiegesprek. Maar waar moet je om denken bij dit gesprek. In deze blog krijg je alle tips hiervoor.

Bekijk het bedrijf

Een veel gestelde vraag bij een sollicitatiegesprek is ‘Waarom heb je bij ons gesolliciteerd’? Voor deze vraag heb je een beetje kennis nodig van het bedrijf. Wees dus goed voorbereid en bestudeer het bedrijf.

Website

Op de website staat zinvolle informatie over de producten en diensten van het bedrijf. Uiteindelijk draag jij bij aan de verkoop van de producten of diensten. Je hebt dus een streepje voor als je het assortiment kent. Bekijk ook de nieuwsberichten op de website. Hierin staat vaak ook zinvolle informatie in.

Google

Op Google staan meestal meer nieuwsberichten dan op de website van het bedrijf zelf. Deze nieuwsberichten kun je makkelijk vinden. Typ de bedrijfsnaam in op Google en klik dan bovenin op ‘nieuws’. Zo zie je in een opslag alle nieuwsberichten van het bedrijf.

LinkedIn

LinkedIn is het zakelijke platform van social media. Op Linkedin kun je zien wie er bij het bedrijf werken. Enkele personen zijn goed om op te zoeken: de HRM-manager (deze persoon zit altijd bij het gesprek), de directeur en je toekomstige leidinggevende/ afdelingsmanager. Deze personen zal je waarschijnlijk ontmoeten bij het eerste gesprek.

 

  1. Toekomstige functie

Het is ook altijd goed om je toekomstige functie te bestuderen. Bekijk wat de functie inhoud, wat er van je verwacht wordt en hoe je dag eruit ziet. Dit is erg belangrijk om te doen, of nou solliciteert voor serveerder, koerier of vakkenvuller. Met deze informatie laat je zien dat je geïnteresseerd bent in de functie. Dit vergroot je kans op die bijbaan!

  1. Binnenkomst bij het bedrijf

Je hebt je goed voorbereid en je gaat met vertrouwen naar het bedrijf toe. De binnenkomst is misschien wel het allerbelangrijkst. De eerste indruk begint bij de receptioniste, begroet deze dame vriendelijk en geef aan de je komt voor de sollicitatie. Zij zal de juiste persoon bellen en aangeven dat je er bent. (Tip: zorg dat je rechterhand vrij is, zo kun je gemakkelijk een hand geven).

Het sollicitatiegesprek begint. Wees ontspannen en jezelf en antwoord rustig op alle vragen!

Succes!

Bron: vanzonarbeidsbemiddeling.nl

Reageren is niet mogelijk.