Fietsongevallen stijgen

Fietsongevallen stijgen

Wanneer je op een fiets zit, ben je als verkeersdeelnemer een van de meeste kwetsbare weggebruikers. Je hebt niet zoals bij een auto een harde kant om je heen. De meeste ongelukken zitten al in een klein hoekje. In dit artikel lees je meer over dit onderwerp.

Veilig fietsen

Het is belangrijk dat als je de weg op gaat met een fiets, dat je je ook bewust bent om veilig deel te nemen aan het verkeer. Ga niet roekeloos fietsen, omdat er dan al snel fietsongevallen kunnen voorvallen. Auto’s rijden over het algemeen altijd een stuk harder dan de toegestane maximale snelheid, dus kunnen je dan ook niet altijd zien. Vaak is het ook zo dat er ongelukken ontstaan omdat fietsers er dan nog net snel tussen vliegen. Als automobilist ben je dan wel altijd de schuldige, omdat je minder kwetsbaar bent. Bij fietsongelukken is het vaak zo dat als er een incident plaats vindt, dat er wel veel lichamelijke schade bij komt kijken. Bij een auto is dit juist materiele schade, maar bij een fietser dus niet. Lichamelijke schade moet ook vergoed worden door de schuldige en het is ook goed om dit in kaart te brengen. Je noemt dit ook wel letselschade en daarbij kun je ook samen afspreken over wat er precies is gebeurd en het samen afhandelen. Is het nou het geval dat je er niet uitkomt, met wie de schuldige is, dan kun je een bureau inschakelen. Ze kunnen je daar helpen om beter in kaart te krijgen wat er precies is gebeurd. Wanneer alles dan verder duidelijk is, zal ook snel bekend worden hoeveel de schade is en hoe het betaalt gaat worden.

Ben je opzoek naar een bureau, die je kan helpen bij letselschade? Kom je er zelf niet uit? Neem dan voor meer informatie een kijkje op de website https://www.juridischbureauletselschade.nl/verkeersongeval/fietsongeval/

Reageren is niet mogelijk.