Het begint allemaal met de registratie van een merk

Het begint allemaal met de registratie van een merk

De merkbescherming is een belangrijke factor

Wellicht ben je net een onderneming gestart en heb je al een aantal medewerkers in dienst. Je hebt een product of een dienst op de markt gebracht, de strategie is goed en je denkt dat je alles goed voorbereid hebt. Maar dit is niet het geval. Het opstarten van een onderneming kost veel tijd en geld, hierbij kan je soms (belangrijke) dingen over het hoofd zien. Neem bijvoorbeeld de bescherming van een merk. Heb je daar al aan gedacht? Nee? Dan is het zaak om daar zo snel mogelijk mee te beginnen! Hoe? Kom erachter in dit artikel!

Een merknaam vastleggen voorkomt problemen

Je onderneming en je producten of diensten hebben een naam, een logo of een combinatie van beide. Dat zijn merken. Ze wijzen consumenten naar jouw producten en diensten, staan symbool voor je bedrijf en vertegenwoordigen een economische waarde. Daarom is het verstandig je merk te beschermen. Maar hoe dan? Dat kan door de samenwerking aan te gaan met een merken bureau. Dit merken bureau kan jouw merk deponeren, registreren en vervolgens beschermen tegen inbreuk van derden. Tevens kan het merkenbureau je adviseren in alles wat te maken heeft met je merk. Door de unieke samenwerking met een advocatenkantoor bieden de in het intellectueel eigendomsrecht gespecialiseerde advocaten juridische ondersteuning. Bij het registreren kom je voor verschillende keuzes te staan. Zo kies je voor een registratie in bepaalde regio(‘s) en bepaalde klassen.

Waarom kies je merknaam vastleggen?

Er zijn veel verschillende redenen waarom een merknaam vastleggen veel voor jouw onderneming kan betekenen. Zo kan je met een merkregistratie optreden tegen derden de inbreuk maken op je merk. Tevens is een geregistreerd merk zeer waardevol, doordat het ka worden verkocht of in licentie kan worde gegeven. Na de merkregistratie mag je ook gebruik maken van het ®-teken dit zal vertrouwen oproepen bij (potentiele) klanten.

Reageren is niet mogelijk.