Zweedse houtkachels

Zweedse houtkachels

Je wilt graag een nieuwe houtkachel die past bij je nieuw ingerichte huis. De meeste houtkachels zijn hetzelfde en niet modern. Je hebt tegenwoordig veel opties voor houtkachels. Er zijn nu ook nieuwe stijlvolle Zweedse houtkachels. De populaire Zweedse houtkachels hebben een nieuw jasje gekregen. Het beeld van de nieuwe thuiskachels zijn nog mooier geworden door de nieuwe glazen deur, die de kachel vooral een moderne uitstraling geeft. Om de klep anders is geworden, en het handvat nu in de deur is verwerkt, heeft de houtkachel een nog mooier en modernere uitstraling gekregen.

zweedse houtkachel

Milieubewust

De Contura serie is de basis van de nieuwe stijl modellen, en is de meest verkochte houtkachel van Zweden. De houtkachel is van hoge kwaliteit en is verkrijgbaar in veel uitvoeringen. Het is nu uitgebracht in drie modellen: met vuurzicht aan de voorkant, met vuurzicht aan 3 kanten door de ruiten of met zijruiten. Er zijn ook veel uitbreid mogelijkheden, zo kun je er een kookplaat op kopen of verdere accessoires.
De houtkachels zijn verkrijgbaar in veel prijsklassen. Als klant kun je dus zelf bepalen hoe duur je het wilt maken.

Een Contura houtkachel kopen

Je kan de Contura houtkachels in verschillende prijsklassen kopen. De goedkoopste, maar tevens ook de kleinste, begint vanaf €1899. De duurste is €5885, je kan dus zelf bepalen hoeveel je ervoor uit wil geven. De Contura 21, de duurste, is een inbouwhaard en is strak in design. Het model kun je kopen met betonnen, stalen of aluminium ombouw. De Contura 21, de goedkoopste in het segment, is een compacte convectiekachel. Bij een convectiekachel wordt de koude lucht onder de kachel vandaan gezogen, en wordt omgezet in warme lucht. Deze lucht stijgt naar de bovenkant van de kamer. Het nadeel van een convectiekachel is dat dat de onderkant dus veel kouder is dan de bovenkant van de kamer. Bekijk dus goed bij de aanschaf van een houkachel wat jij nodig hebt, of wil, in jouw woonsituatie.
Als je dus zeker weet dat je een houtkachel wilt, en als je ook weet welke je wilt hebben, kun je het beste naar een goede winkel of webwinkel gaan. Hier krijg je het beste advies, en vaak ook garantie.

Reageren is niet mogelijk.