Zelf een goedkoop houten tuinscherm maken

Zelf een goedkoop houten tuinscherm maken

Het is mogelijk om bijna gratis een tuinscherm te maken. Erg veel mensen zijn erg sceptisch en verwachten niet dat dit gratis mogelijk is. In dit artikel vertel ik over mijn goedkope houten tuinscherm. Ik deed dit toen ik een paar dagen vrij had van het werk. Tijdens deze dagen keek ik naar aanbiedingen van bouwmarkten. Een houten tuinscherm plaatsen is normaal al duur genoeg, dus het is natuurlijk mooi meegenomen om deze kosten zo laag mogelijk te houden. Het is namelijk mogelijk om met weinig geld en een beetje handigheid een houten tuinscherm te maken. Het hout dat je kunt gebruiken is bijvoorbeeld pallethout. Dit hout is echter wel onbewerkt maar dit hout en deze pallets kom je overal tegen. Vooral de wegwerp of afval pallets zijn vaak zo op te halen en te gebruiken. Toevallig werd er in de buurt verbouwd en mocht ik deze pallets zo meenemen. Het is natuurlijk ook mogelijk om kunststof te gebruiken in plaats van hout. Op internet heb ik een berichtje geplaatst of mensen toevallig nog pallets bij huis hadden staan. Hier werd veel op gereageerd en de mensen waren vaak al blij dat ik hun “rotzooi” op kwam halen. Deze pallets heb ik uit elkaar gehaald zodat ik een groot aantal mooie latjes had.

Deze latten hadden een mooie lengte van 2 meter.

De blokjes die ik overhield van de pallets was mooi voor in de houtkachel, Win Win dus. Van de 2 meter lange latten heb ik een mooi houten tuinscherm gemaakt. Je kunt natuurlijk in plaats van een houten tuinscherm van al dit hout ook iets anders moois maken. Denk aan een vloertje of gebruik het hout om iets af te timmeren. Je kunt de planken sorteren en de slechte stukken er afzagen. Het is zelfs mogelijk om deze te schuren en te schilderen. Veel mensen weten niet dat er zo veel gratis op te halen is. Wanneer je creatief bent kun je veel mooie dingen maken van “vaak” gratis op te halen dingen.

Reageren is niet mogelijk.