Wat zijn houten jaloezieën?

Wat zijn houten jaloezieën?

Veel mensen weten wel dat houten jaloezieën een soort van zonnewering is, maar hebben eigenlijk geen idee wat het precies is en waar het vandaan komt. Vandaar dat ik dit artikel uitleg wat houten jaloezieën nou precies zijn en waar ze vandaan komen.

Houten jaloezieen

Jaloezieën is dus een beschutting dat bestaat uit horizontale of verticale lamellen. Naast houten jaloezieën zijn ze er ook nog in ander materiaal. Zo kun je ze ook nog krijgen in aluminium, kunststof en textiel. Meestal worden ze aan de binnenkant van een kozijn opgehangen om de zon van buiten te weren. Hier zijn ze ook niet gevoelig voor weersomstandigheden zoals regen en sneeuw, zo blijven ze dus langer mooi.

Ophangen op een andere manieren

Houten jaloezieën kunnen ook tussen twee glasplaten opgehangen worden. Dit wordt ook wel dubbelglas genoemd. Hierdoor blijven de jaloezieën langer mooi en hoef je ze bijna niet schoon te maken. De bediening van de jaloezieën kunnen dan via een bedieningsketting naar buiten gebracht worden om het lichtinval de regelen.

Luxaflex

De meeste mensen kennen jaloezieën beter als Luxaflex. Luxaflex is geen aparte raamdecoratie maar het is een eigen merk. Het merk is inmiddels zo bekend dat veel mensen houten jaloezieën zo kennen. Dit is natuurlijk een groot voordeel voor het merk omdat ze zo sneller meer omzet draaien.

Gemakkelijk schoon te maken

In tegenstelling tot rolgordijnen en gordijnen van stof zijn houten jaloezieën gemakkelijk schoon te maken. Dit komt omdat ze van hout zijn en je ze dus gemakkelijk kunt afnemen met een doekje. Een ander voordeel is dat je dus zelf kunt bepalen hoeveel licht je naar binnen wilt laten. Je kunt er voor kiezen om de kamer heel donker te maken. Dit doe je door de lamellen heel dicht tegen elkaar aan te zetten. Het is gemakkelijk te verstellen met de koortjes die er bij zitten. Dit is vanzelf sprekend als je ze in huis hebt.

Reageren is niet mogelijk.