Schade aan smartphone uit inboedelverzekering

Schade aan smartphone uit inboedelverzekering

Je telefoon valt thuis op de keukenvloer. Een zaak voor de inboedelverzekering zou je denken, het is immers een voorwerp dat thuis in je eigen huis beschadigt raakt of kapot gaat. Tot voor kort keerden verzekeraars de kosten voor een nieuw toestel of reparatie gemakkelijk uit wanneer dit binnen je maximum bedrag van dekking voel, maar daar komt nu een stop op. Buitenshuis werd schade al niet vergoed, maar nu stoppen verzekeraars ook met uitkeren bij schade binnenshuis.

Aparte verzekering afsluiten

Het is al heel lang mogelijk: een speciale telefoonverzekering afsluiten. Het kan meestal bij aanschaf van een abonnement, maar het is ook mogelijk om dit zelf een paar maanden later nog te doen. In de meeste gevallen werd er geen mobiele verzekering afgesloten omdat de schade binnenshuis toch wel te verhalen viel op de inboedelverzekering, mits je ruim genoeg verzekerd was. Helaas is hier veel misbruik van gemaakt, en werden er dusdanig veel schades geclaimd, dat verzekeraars de dekking gaan aanpassen. Wanneer deze schades binnen de dekking werden gehouden, moest de premie omhoog. Geen optie, vinden de verzekeraars. Nu moet je dus een aparte verzekering afsluiten wil je schade aan je smartphone gedekt hebben. Hiervoor is een speciale aanvullende verzekering voor je bestaande inboedelverzekering. Het voordeel van deze aparte verzekering is wel dat meer soorten schade worden gedekt, en je ook buitenshuis verzekerd bent. Denk bijvoorbeeld aan diefstal. Dit viel voorheen niet onder de inboedelverzekering. Maar ook het eigen risico komt in veel gevallen te vervallen. Door ingang van deze dekkingswijziging hopen de verzekeraars ook het aantal claims te verlagen en hierdoor de premie laag te houden.

Verwacht wordt dat uiteindelijk iedere verzekeraar stopt het dekken van schade aan mobiele apparaten binnen de inboedelverzekering. Gelukkig zijn er genoeg verzekeraars te vinden waarbij je je smartphone voordelig verzekert tegen elke vorm van schade of diefstal, kijk bijvoorbeeld eens naar Smartphonepolis. Hier heb je al een Samsung Galaxy S8 verzekering vanaf €8,99.

 

Reageren is niet mogelijk.