Met een studentenbudget op vakantie, zo doe je dat…

Met een studentenbudget op vakantie, zo doe je dat…

Vakanties kunnen soms best duur zijn en dat kan resulteren in teleurstellingen. Wanneer een droomvakantie duurder blijkt te zijn dan het beschikbare budget, dan is dat toch even jammer. Zeker als je ook nog eens een dure smaak hebt of je jezelf wilt onderdompelen in luxe, in combinatie met een schraal studentenbudget. Als student ben je tenslotte hard aan het studeren, of tenminste dat zou zo moeten zijn, en heb je nauwelijks tijd om nog te werken. Bovendien is het loon als student met een bijbaan niet al te hoog.

Natuurlijk heb je altijd die paar studenten die maximaal geld lenen om van op vakantie te gaan of die studenten die bakken met geld van hun ouders krijgen. Maar mocht jij nou niet een oom Dagobert Duck hebben, de loterij hebben gewonnen, of een geldboom in je achtertuin hebben staan (als je al een tuin hebt als student), dan moet je hier even goed opletten, want zó ga je met een studentenbudget op vakantie.

Zoek naar aanbiedingen

Ten eerste is het zoeken naar vakantie aanbiedingen de sleutel tot succes. Heb geduld, vergelijk goed en boek direct als je een goede deal ziet. Soms zijn er nog net een paar stoelen vrij, of wil een touroperator tijdelijk een accommodatie extra promoten. Zulke aanbiedingen kunnen soms na een uur alweer weg zijn. Twijfel dus niet te lang.

Timing

Daarnaast is timing natuurlijk van cruciaal belang. Op internet zijn tal van trucs te vinden hoeveel weken van tevoren vliegtickets het goedkoopst zijn. Dit verschilt heel erg per bestemming. Bovendien heb je natuurlijk nog het concept van vroegboekkorting en last-minute voordeel. Maak hier vooral gebruik van, want waarom zou je meer betalen dan nodig?

Mocht je nou echt geen vakantie kunnen betalen, dan kan je natuurlijk altijd nog poging wagen en een vakantie winnen. Er zijn regelmatig prijsvragen om een gratis reis te winnen. Wie niet waagt wie niet wint, toch?

Hopelijk kan je met deze tips als arme student toch op een fijne vakantie. Want na al dat harde studeren heb je het zeker verdient!

Reageren is niet mogelijk.