Medische mondkapjes kopen

Medische mondkapjes kopen

Medische mondkapjes kunnen voor allerlei doeleinden worden gebruikt. Ze worden tegenwoordig niet meer alleen door tandartsen en ziekenhuispersoneel gebruikt. Begeleiders in de gehandicaptenzorg, die zo nu en dan rondrijden in een busje met een aantal cliënten, dragen eveneens een medisch mondkapje. Dit omdat dat sinds kort verplicht is. Deze verplichting geldt natuurlijk niet alleen voor de begeleider, maar ook voor de cliënten. Mondkapjes medisch kopen, is iets wat steeds meer mensen doen. Of het nu om particulieren of bedrijven gaat. Medische mondkapjes zijn vaak lichtblauw of wit van kleur, en voldoen aan bepaalde eisen. Medische mondkapjes moeten voldoen aan kwaliteitsstandaarden. Wanneer dit geval is, wordt er aan deze mondkapjes een certificering verbonden.

Certificering bij mondkapjes

Mondkapjes zijn verkrijgbaar met-, of zonder certificering. Mondkapjes met certificering zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteitsniveaus. Zo heb je bijvoorbeeld de ffp2 certificering en de ffp3 certificering. Ffp2 gecertificeerde mondkapjes hebben een betere filtercapaciteit waardoor zij een betere bescherming bieden. De filtercapaciteit van ffp3 mondkapjes is de beste. Tevens beschikken deze mondkapjes over een goede pasvorm en een ventilatiekanaal waardoor je minder snel last krijgt van benauwdheidsklachten tijdens het dragen van je mondkapje. Naast medische mondkapjes, zijn er ook niet medische mondkapjes verkrijgbaar. Deze heb je in een wegwerp, wasbare en herbruikbare variant. Deze mondkapjes kun je kopen in allerlei fysieke winkels. Maar mondkapjes bestellen behoort ook tot de mogelijkheden. Herbruikbare mondkapjes, hebben ten opzichte van wegwerp mondkapjes een aantal voordelen.

De voordelen van herbruikbare mondkapjes

Tegenwoordig is het dragen van een mondkapje tijdens sommige gelegenheden verplicht. Hierbij kun je denken aan het reizen met het openbaar vervoer, of tijdens je taxirit naar het vliegveld. Een herbruikbaar mondkapje heb je vaak altijd bij je. Dit omdat je deze bijvoorbeeld standaard in je handtas hebt gestopt. Dit is met een wegwerp mondkapje vaak niet het geval. Deze gooi je namelijk na gebruik weg. Herbruikbare mondkapjes heb je in twee varianten. Namelijk de wasbare-, en de niet wasbare variant. De niet wasbare variant kun je maar een aantal keer gebruiken. Na een aantal keer gebruik, voldoet dit mondkapje niet meer aan de gestelde eisen en zal je dus op zoek moeten naar een nieuw mondkapje. Een wasbaar mondkapje kun je eindeloos blijven gebruiken. Hierbij is het wel belangrijk dat je het mondkapje van tijd tot tijd in de wasmachine stopt. Wanneer je graag gebruikt maakt van en wasbaar mondkapje, is het misschien aan te raden om te zorgen voor een tweede mondkapje. Wanneer je dan namelijk net een mondkapje in de wasmachine hebt gestopt, heb je er altijd nog eentje op voorraad. Je weet immers maar nooit of je die dag gebruik moet maken van het openbaar vervoer bijvoorbeeld.

Reageren is niet mogelijk.