Is rode wijn goed voor je gebit?

Is rode wijn goed voor je gebit?

In reclames en de media komen we vaak kreten tegen als snoep verstandig eet een appel. Deze kennen we dan ook met zijn allen. Deze kreet werd vanuit de overheid de media ingestuurd om de boodschap over te brengen. Tegenwoordig kunnen we ook vragen stellen bij deze kreet. Is deze kreet nog wel zo verstandig. In appels zitten namelijk een aantal zuren en voedingsmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor het gebit. Een andere boosdoener die schadelijk is voor het gebit is wijn. Deze heeft ook een hoge zuur graad. Echter blijkt uit onderzoek van nu dat er een wijn is die wel goed is voor het gebit, namelijk rode wijn.

Rode wijn kan gaatjes voorkomen in het gebit.

rode wijnDit onderzoek is gedaan door wetenschappers in Amerika en hier is gekeken naar het bederf aan de tanden tijdens het drinken van rode wijn. Na enig onderzoek bleek dat rode wijn niet schadelijk was voor de tanden. Dit komt door de grote hoeveelheden chemische stoffen die de druivenschil en pitten van de rode wijn bevatten. Deze stoffen zullen bacteriën tegengaan en daardoor een gaatje voorkomen. Er zit een grote hoeveelheid anti oxidansen in de rode wijn en deze heeft een sterke werking.

Een veelvoorkomend probleem aan de tanden zijn gaatjes en ontstoken tandvlees. Drie vierde van de bevolking op de wereld kampt met deze problemen. Deze ontstaan door bacteriën die aan de tanden gaan kleven. Ook wel tandplak genoemd. Dit beschadigt de tand en door de hoeveelheid zuur. Deze zorgen ervoor dat de tanden en gebit slijten. De bacteriën zijn slecht voor de tanden en kunnen zicht bij het drinken van rode wijn niet hechten. Dit zorgt ervoor dat gaatjes worden uitgesloten.

Dit lijk goed nieuws voor mensen die graag rode wijn drinken.

Echter zitten ook in wijn veel zuren en suikers. Deze kunnen het gebit wel aantasten, bijvoorbeeld van kleur veranderen. Daarnaast is het voor de lever, bloeddruk en onvruchtbaarheid niet verstandig om veel alcohol te drinken.

Reageren is niet mogelijk.