De hondenbench voor straf gebruiken

De hondenbench voor straf gebruiken

Als het om het straffen van een hond gaat, zijn de meningen vaak verdeeld. De ene hondeneigenaar straft de hond nog met een ouderwetse tik en de andere hondeneigenaar kijkt verbolgen naar dit tafereel. Het straffen van een hond hoort bij het opvoeden. Je hond zal altijd wel iets stouts doen om te gaan testen. Zeker puberende honden hebben er een handje van om te onderzoeken waar je grenzen liggen. Meer informatie over puberende honden kun je lezen op Tinki.nl. Je wilt hét beste voor je hond, maar je wilt ook dat hij luistert.

bench als strafHond in de bench als straf

Wanneer je hond thuis in een bench slaapt, is het geen goed idee om hem voor straf in de hondenbench te plaatsen. Een hondenbench in de aanbieding kopen is aan te raden. Dit is zijn veilige slaapplekje waar hij zich kan terug trekken en mag dan ook niet geassocieerd worden met een strafplek. De hond zal hierdoor minder graag in de honden bens willen slapen, met als gevolg dat het strijd gaat worden om hem in de hondenbench te krijgen. Zo creëer je een nieuw probleem. De hond een korte commando geven, zoals nee of foei werkt beter. Hij zal schrikken van het geluid dat je produceert.

Straffen en belonen

Een hond voor straf in een honden bench zetten, is ook niet handig vanwege het feit dat een hond snel vergeet waarom hij ook alweer straf had. Een straf dient gelijk gegeven te worden en het liefst met een duidelijke commando. Een lange straf heeft totaal geen zin vanwege de korte concentratie. Een betere methode is om de hond te belonen voor positief gedrag met een hondensnoepje. Hij leert dat positief gedrag beloond wordt met iets lekkers. Het negatieve gedrag zal dan snel uitdoven. Je kunt op Tinki.nl meer lezen over het opvoeden van honden.

Reageren is niet mogelijk.