Hoe vind je een goed computer reparatiebedrijf in en om Lisse?

Hoe vind je een goed computer reparatiebedrijf in en om Lisse?

Een kapotte computer is altijd een beetje een ramp, dus hoe sneller je een goed reparatiebedrijf hebt gevonden, hoe beter het is. Rond Lisse zijn er genoeg bedrijven die computers repareren. Wat zijn handige dingen om op te letten als je op zoek gaat naar een computerbedrijf?

Tips bij het zoeken

De site

Natuurlijk hoeft een slecht uitziende site niet gelijk te betekenen dat het bedrijf of de monteur ook slecht is maar toch maakt het geen goede eerste indruk. Een goed uitziende en gebruiksvriendelijke site laat zien dat het bedrijf oog voor detail heeft en zich in kan leven in de klanten.

Reviews en keurmerken

Reviews of recensies kunnen soms een goed beeld geven van hoe de klanten het bedrijf ervaren. Uiteraard staan er op de website van het bedrijf zelf meestal niet zoveel negatieve reviews, maar in ieder geval weet je dat mensen goede ervaringen met dit bedrijf hebben. Google reviews zijn wat objectiever, maar ook daarbij is misbruik mogelijk. Een nog objectievere maatstaf is het ICT Waarborg keurmerk, wat aangeeft dat het bedrijf aan een aantal betrouwbaarheidscriteria voldoet.

Locatie en service op afstand

Het is natuurlijk handig als het computerbedrijf een beetje in de buurt zit. Google Maps is daarbij vaak een goede tool. Sommige zaken hebben de mogelijkheid om ook op afstand goede service te verlenen. Dan is er bijvoorbeeld een haal- en brengservice, of een helpdesk of mogelijkheden om de computer op te sturen. bij sommige problemen is er de mogelijkheid tot hulp op afstand. Dat betekent dat de monteur tijdelijk de computer overneemt met een programma.

Soorten reparatie

Niet alle bedrijven bieden alle soorten reparaties aan. Het is daarom handig om van tevoren te kijken of ze het soort reparatie aanbieden wat jij nodig hebt. Omdat de meeste bedrijven niet alles op hun website hebben staan kan je het best even contact opnemen.

Garanties bij het repareren

Het laten repareren van je computer brengt altijd risico’s met zich mee. Zijn je bestanden nog te redden en hoeveel gaat het eigenlijk kosten? Om deze risico’s te beperken doen veel bedrijven van tevoren een diagnose. Soms tegen betaling, welke dan vervalt bij een reparatie en soms helemaal gratis. Andere bedrijven werken met het no cure = no pay principe. Dat heeft als voordeel dat een mislukte reparatie niet in rekening wordt gebracht.

Computerbedrijven nabij Lisse

PC Refresh

Dit bedrijf is niet zo dichtbij, ze zitten in Den Haag. Ze hebben echter een haal- en brengservice, een opstuurservice en een hulp aan huis service. Ze zijn gespecialiseerd in het repareren van pc’s, laptops en tablets en bieden een gratis diagnose. Ze hebben goede reviews en het ICT Waarborg certificaat.

Mega Computer Services

Dit bedrijf zit aan de Vennestraat in Lisse en biedt hulp aan huis en hulp op afstand. Ook hebben ze het ICT Waarborg Certificaat. Naast reparatie doen ze ook aan onderhoud.

Danmax

Danmax zit aan de Julianastraat. Ook zij doen, naast reparatie in de werkplaats, aan hulp aan huis.

CWare

CWare is een eenmanszaak en zit aan de Grundelstraat. Ze repareren hardware en bieden hulp op afstand. Ze hebben het ICT Waarborg certificaat.

Reageren is niet mogelijk.