Handlampen worden vaker gebruikt dan je denkt

Handlampen worden vaker gebruikt dan je denkt

handlamp-atexZoals de naam al zegt, is een handlamp een lamp die je vast kunt houden met je hand. Het is een lamp van klein formaat die je overal mee naartoe kunt nemen. Het is ideaal om een handlamp in huis te hebben, zodat je moeilijk te bereiken plekjes ook kunt verlichten. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte onder of achter een kast, de kabels achter de tv, of de meterkast die goed verscholen is. Iedereen heeft in huis wel een aantal plekken die moeilijk te verlichten zijn met een reguliere hanglamp of een sfeerlamp. In zo’n geval biedt een handlamp echt een uitkomt. Deze kan je namelijk alle kanten op schijnen waardoor je in principe ieder lastig plekje kunt verlichten.

Welke handlampen zijn er zoal?

Handlampen bevatten voornamelijk led verlichting. Dit omdat led erg veel voordeel oplevert ten opzichte van andere soorten verlichting. In dit artikel ligt de focus voornamelijk op handlampen van atex. Een atex handlamp is specifiek bedoelt voor op locaties met een verhoogd risico op explosies.

Neem bijvoorbeeld de handlamp 6039, dit is een kleine buislamp die erg geschikt is om machines mee te verlichten. De lamp heeft een robuuste uitstraling waardoor hij zeer geschikt is voor industriële omgevingen. Het is een onderhoudsarm armatuur met een lange levensduur.

Weer een andere variant is de atex handlamp 6148. Deze zuinige lamp is erg populair aangezien deze wel tot 8 uur mee gaat. Het is een robuuste lamp die licht in gewicht is een verstelbaar lamphoofd heeft.

De handlamp 6141 is een kleine handlamp die voornamelijk gebruikt wordt bij inspecties en onderhoudswerkzaamheden in gebieden met een verhoogd risico op explosies. Deze Atex hand lamp is waterdicht en heeft een erg hoge lichtintensiteit dankzij de led technologie. Deze handlamp werkt op alkaline batterijen die gemakkelijk te vervangen zijn.

Reageren is niet mogelijk.