Gratis films en muziek streamen

Gratis films en muziek streamen

Het is 2016, en mensen willen veel dingen gratis. Zo dus ook films en muziek. Stel je voor je zit op een vrijdagavond op de bank, en wilt graag een nieuwe film kijken. Netflix, Videoland en vele andere accounts kosten geld. Soms wel tientallen euro’s per maand. Daarom zijn er tegenwoordig heel veel manieren om toch gratis films en muziek te krijgen.  Als je op een zaterdag een leuk feestje geeft voor vrienden en familie, wil je niet gelijk €10 voor een heel album betalen in de iTunes store. Ook hiervoor zijn een aantal manieren om gratis muziek te krijgen.

Film strip

Films kijken via YouTube

Naast trailers zijn op YouTube nu ook films te bekijken. Dit doe je door in de zoekbalk van YouTube de des betreffende film in te typen. Meestal als je er ‘Full Movie’ achter zet komen de langste filmpjes boven aan de staan. Er komt ook weleens voor dat je via YouTube door gelinkt wordt naar een andere site waar wel de volledige film wel op site. Let wel op, want niet alle sites zijn even betrouwbaar.

Kodi

De Kodi is een besturingssysteem voor op je Tv. Hiervoor moet je alleen wel een media box aanschaffen waar je vervolgens dit systeem op kan zetten. Dit wordt ook wel een opensource-mediacenter genoemd. Hier staan dus verschillende ‘apps’ waar je films op kan streamen. Die apps worden ook wel addons genoemd. Je kan er niet alleen films op streamen maar ook series of programma’s van over de hele wereld. En zoals op de meeste apparaten van tegenwoordig, een app van YouTube. Je kan dus zelf kiezen op welke app je een film wil kijken. En als de film niet werkt op de ene addon, pak je gewoon een andere addon. De meest bekende en best werkende addon van 2016 is die van Exodus. Als je niet weet welke addon je moet gebruiken, kun je dit altijd Googelen.

Muziek downloaden op je telefoon

Hoe en waar je muziek kan downloaden verschilt per telefoon. Op de iPhone gaat het iets moeilijker dan op Android. Voor Android bestaat er de app: Pep! MP3 Downloader. Met deze app kun je veel muziek vinden, deze muziek kun je ook nog eens offline afspelen. Een andere optie is muziek van de computer afhalen en deze albums vervolgens op de telefoon te plaatsen. Als je een iPhone hebt is het al iets moeilijker om aan gratis muziek te komen. Op een iPhone kan niet zomaar muziek van de computer op de iPhone zetten. Hiervoor heb je een speciaal programma nodig om de muziek naar een speciaal bestand om te zetten, om deze vervolgens op de iPhone te krijgen. Maar ook voor de iPhone zijn er speciale apps. Als je in de zoekbalk van de app store ‘free music’ intypt komen er veel apps tevoorschijn. Ze hebben allemaal andere functies. Dus je moet wel even kijken welke functies je graag wilt. Voor beide telefoons is free spotify beschikbaar. Het enige nadeel hiervan is dat je de muziek niet offline kan afspelen. Ook krijg je steeds reclames tussen de liedjes door.

Reageren is niet mogelijk.