De wereld van streetdance

De wereld van streetdance

Tegenwoordig breidt de danswereld zich steeds verder uit. Het is gemakkelijker om als hobby dansen te hebben en zo ook onder de categorie streetdance. In dit artikel ga ik je meer vertellen over wat streetdance is en hoe het is ontstaan.

De jaren 80

Streetdance is begonnen ergens in de jaren 80 in de straten van New York. Ze dansten daar om hun zorgen te vergeten en zo kwamen de meeste jongeren in New York, de zware en moeilijke periodes door. Ze kregen steun van elkaar, door middel van het dansen. Het werkte als een soort uitlaatklep. De omgeving waar de meeste mensen zich daar in bevinden, bestonden uit veel discriminatie en onverzorgde leefomgeving. Ze dansten om hun energie kwijt te raken en door middel van dans, te laten zien wat ze kunnen. Vandaar ook de naam streetdance. Deze danscultuur zorgde ook voor vele groepen. Verschillende groepen gingen tegen elkaar dansen en daardoor ontstond er een competitie. Ook ruzie onderling werden zo veroorzaakt en de danswereld werd alleen maar groter en groter. Bijna over de hele wereld wordt er nu aan streetdance gedaan. Er zijn nu ontzettend veel scholen waar je dit kunt leren.  Je kan ook zelf dansjes bedenken en ook veel jongens komen hier nu bij. Het is nu een sport voor jongens en meisjes.

Muziek

De muziek waar de dansers op dansen, bestaat vooral uit popmuziek. De streetdance van nu is een combinatie van hiphop en pop. Veel jonge kinderen beginnen nu ook steeds vaker op jonge leeftijd met dansen en groeien uit tot echte professionals. De muziek is vaak gemakkelijk en erg aantrekkelijk om naar te luisteren. De muziek is erg populair, waardoor iedereen het meestal wel kent. De komende jaren zal er ook steeds meer muziek bij komen.

Ben je geïnteresseerd in streetdance? Ben je al lang op zoek naar een goede school, waarbij je lekker kunt leren dansen? Neem dan voor meer informatie een kijkje op de website https://www.kaliberkunstenschool.nl/streetdance

Reageren is niet mogelijk.