3 tips voor het sporten als student

3 tips voor het sporten als student

Studenten hebben niet altijd even veel zin om te sporten. School, sociaal contact, waarschijnlijk een bijbaantje, werkzaamheden thuis: veel studenten hebben dan niet meer de tijd en/of motivatie om nog te gaan sporten. Hoewel dat deels te begrijpen is, is sporten zeer belangrijk voor je. Vooral als student is het fijn om soms dingen even los te laten en lekker te gaan sporten. Dat is voor zowel je mentale als je fysieke gezondheid. Om je op weg te helpen, geven we je in deze blog 3 tips die je kunt gebruiken voor het sporten!

Tip 1: Zet sporten in je agenda

Net zoals je een afspraak in je agenda zet, kun je dit ook met sporten doen. Op deze manier reserveer je als het ware tijd voor sporten. Zo heb je sowieso een vast schema, waardoor de kans dat je gaat sporten groter is (van sporten een gewoonte maken is belangrijk). Ook betekent het dat je, als je gedisciplineerd te werk gaat, geen andere dingen inplant in de tijd die je gereserveerd hebt voor sporten. Soms vergeet je gewoon dat je nog zou gaan sporten. Door het in je agenda te zetten word je eraan herinnerd. Al met al dus voldoende voordelen om sporten in je agenda te zetten!

Tip 2: Combineer sport met gezonde voeding

Regelmatig sporten, maar tegelijkertijd nogal ongezond eten: het is geen al te beste combinatie. Je gaat je zowel mentaal als fysiek pas het beste voelen wanneer je regelmatig sporten en gezonde voeding met elkaar combineert. Je hebt dan het beste van twee werelden. Als je niet goed weet waar je goed moet beginnen, is het een verstandig keuze om voor een sportvoeding pakket te kiezen.

Tip 3: Sport niet alleen, maar samen

Er zijn een aantal redenen waarom samen met iemand sporten een goede keuze voor studenten is. Ten eerste betekent samen sporten dat afzeggen lastiger wordt. Immers; afspraak is afspraak! Daarnaast motiveer je elkaar tijdens het sporten. Hierbij is gezonde competitie (met de nadruk op gezond!) een extra motiverende factor. Je kunt samen doelen stellen en elkaar pushen om die doelen te behalen. Het behalen van je doelen geeft je weer meer motivatie en zorgt ervoor dat je nieuwe doelen wilt gaan opstellen en bereiken. Dat kun je dan weer samen met je sportmaatje doen. Zo werk je steeds samen aan doelen en motiveer je elkaar.
Samen sporten kun je met een klasgenoot/medestudent doen (dan kun je er op school ook over praten en samen afspreken wanneer jullie weer gaan sporten), maar ook met vriend(en) buiten school of familie.

Reageren is niet mogelijk.