Houd rekening met het gevaar van vloeibare stikstof

Houd rekening met het gevaar van vloeibare stikstof

De toepassing en het vervoer van vloeibaar stikstof

Vloeibare stikstof kan gevaarlijk zijn. Zo worden er op boerderijen veel gebruik gemaakt van vloeibaar stikstof. De toepassingen en transport van vloeibare stikstof vraagt extra aandacht. Het op een veilige manier vervoeren van vloeibaar stikstof in de auto is een belangrijk aandachtpunt op het gebied van veilig. Het allergrootste risico voor het vervoeren van vloeibare stikstof over de weg is het verdampen van vloeibaar stikstof in het voertuig. Door deze verdamping ontstaat er gebrek aan zuurstof voor de bestuurder en inzittende, met als gevolg bewusteloosheid en binnen enkele minuten overlijden door verstikking in het voertuig. Het is dus een belangrijke zaak dat er goed wordt nagedacht over de eventuele gevaren van het toepassen en vervoeren van vloeibaar stikstof. Als je geen enkel risico wilt lopen, dan is het verstandig om contact op te nemen met een gasspecialist. Deze gasspecialist kan vloeibaar stikstof naar plaats van bestemming transporteren op een veilige manier en de stof op de juiste manier toepassen.

Wat is stikstof precies?

Stikstof is een gas dat bijzonder veel toepassingen kent. Zo kan stikstof vloeibaar en als gasvorm ingezet worden in verschillende branches. Vloeibaar stikstof wordt in de medische wereld voornamelijk gebruikt om wratten te behandelen. Ook maakt de ICT-branche gebruik van vloeibaar stikstof om computeronderdelen sneller te laten functioneren. Stikstofgas wordt veel ingezet als koudemiddel om materialen te bevriezen. Daarnaast wordt het ook gebruikt als blusmateriaal bij een brand. Naast al deze toepassingen wordt stikstof voor veel meer verschillende toepassingen ingezet.

Stikstof bestellen?

Kan jij stikstof gebruiken voor jouw doeleinde? Neem dan contact op met een gasleverancier! Deze gasleverancier beschikt over een uitgebreid netwerk van depothouders, geautomatiseerde planning en voertuigenpart. Door dit uitgebreide netwerk kan de gasleverancier probleemloos door heel Nederland leveren. Stikstof is te bestellen in grote gascilinders van 10 en 50 liter. Maar je kan ook kiezen voor stikstof in grote stationaire tanks.

Reageren is niet mogelijk.