Hoe word witte wijn gemaakt?

Hoe word witte wijn gemaakt?

Vele mensen vragen zich af hoe die lekkere drank nou toch gemaakt word. In dit artikel gaan wij jullie meer vertellen over hoe witte wijn gemaakt word en hoe komt deze wijn aan zijn smaak en kleur. Witte wijn kan namelijk gemaakt worden uit zowel witte als blauwe druiven. Alleen zit hier wel een verschil in. Als je kijkt naar rode en witte wijn is het grote verschil dat de een van druivensap van de witte wijn gefermenteerd wordt zonder druiven schil. Wanneer je kijkt naar het proces van de Rode wijn zal je zien dat de schil wel meegenomen word en deze schil zorgt voor de kleur van de wijn. Maar de vraag is hoe word de witte wijn nu gemaakt? Witte wijn kan van zowel rode en witte druiven gemaakt worden. De schillen worden in dit proces niet meegenomen. Dit zorgt ervoor dat de witte wijn zijn witte kleur behoudt. De druiven worden geperst en deze druivensap wordt opgevangen in vaten. Wanneer het in de vaten opgevangen is en opgeslagen wordt, gaat het gisting proces in werking. Het vergisten van de witte wijn gebeurt in een koelere omgeving dan dat het gebeurt bij de rode wijn.

witte wijnDeze koele temperatuur zorgt voor de frisse fruitige smaak.

Deze blijft behouden door de temperatuur. De suiker die in de druiven zit wordt tijdens dit proces omgezet in alcohol. Dus dat betekend hoe meer suiker er in de druiven zit, hoe meer alcohol er in de wijn zal komen. Wanneer dit proces ten einde is zal de wijnmaker de wijn laten bottelen, dit wil zeggen dat de wijn in de fles gaat. Maar de wijnmaker kan er ook voor kiezen om de wijn in eikenhouten vaten te stoppen voor een tweede gisting. Het laten rijpen in deze vaten geeft de wijn een andere smaak. Denk hierbij aan een romige wijn. Deze worden vaak duurder verkocht door het langere proces.

Reageren is niet mogelijk.