Ga je het uitvoeren of uitbesteden?

Ga je het uitvoeren of uitbesteden?

Elk bedrijf is anders, maar hoe kun je eigenlijk echt onderscheidend zijn ten opzichte van de ander bedrijven bij jou in de buurt? Er zijn een tal aan mogelijkheden om jezelf te onderscheiden ten opzichte van andere bedrijven. Denk hierbij aan de unique selling points van jouw bedrijf. Je zult jezelf moeten afvragen waarin jouw bedrijf onderscheidend is.

Onderscheidend genoeg?

Ben je ten opzichte van andere bedrijven onderscheidend genoeg? Dat is de vraag die je jezelf moet stellen. Op welke punten ben je anders? Waar liggen de sterke punten van jouw bedrijf en waar juist de zwakke. Kijk op welke punten jouw bedrijf kan groeien. Naast dat je zelf weet wat jouw sterke kanten zijn wil je natuurlijk dat potentiële klanten dit ook weten. Je wilt natuurlijk dat ze voor jouw kiezen en niet voor de concurrent. Maar hoe kan je ervoor zorgen dat de klant voor jou kiest? De manieren om klanten bekend te maken met jouw bedrijf en wat het bedrijf eigenlijk allemaal wel niet doet kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het maken of een bedrijfsvideo laten maken. Door dit te doen geef je een duidelijk beeld van wat jouw bedrijf eigenlijk allemaal wel niet doet.

Uitvoeren of uitbesteden

Als je ervoor kiest om bijvoorbeeld een bedrijfsvideo laten maken moet je natuurlijk rekening houden met een aantal zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de materialen die nodig zijn. Daarnaast is een stukje ervaring ook van belang. Als je denkt dat dit niet voor jouw bedrijf intern is weggelegd kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het uit te besteden. Door het uit te besteden weet je zeker dat je professioneel resultaat krijgt. Je kiest dan voor vakmensen die weten wat ze doen.  Daarnaast moet je natuurlijk kijken naar de kosten. In eerste instantie zal je denken dat het zelf uitvoeren een stuk voordeliger is. Dat zou ook zomaar kunnen, echter zal je na moeten gaan welke kosten hierbij komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan het huren van camera’s, verlichting en bijbehorende materialen. Het is dan ook verstandig om de kosten tegen elkaar af te wegen en een keuze te maken.

camera person hand

Reageren is niet mogelijk.